Ο συγγραφέας Νικόλας Σμυρνάκης στο σχολείο μας, φέρνοντας στην παρέα μας τον «Τυρίνο: τον κλέφτη φόβων»

Την περασμένη Παρασκευή είχαμε επισκέπτες! Οι μαθητές και μαθήτριες της Γ΄Δημοτικού μαζί με τους δασκάλους τους υποδέχτηκαν τον συγγραφέα Νικόλα Σμυρνάκη, ο οποίος έχει ως αληθινό πάθος να βοηθά ανθρώπους στην πραγμάτωση των στόχων τους. Πρωτίστως τους παρακινεί να ανακαλύψουν την εργασία, την επιστήμη, την τέχνη, το άθλημα, τον τομέα, εκείνο που κάνει την καρδιά τους να χτυπά δυνατά. 

Νόημα βρίσκει κάποιος στη ζωή, μόνο όταν έχει βρει το νόημα της ζωής του. Και το νόημα της ζωής είναι να ακολουθείς τα όνειρά σου”. 

Το να βρει κάποιος το σκοπό της ζωής του είναι το σημαντικότερο βήμα για να φτάσει στην ευτυχία. Μέσα από δοκιμασμένες στρατηγικές, παρακινεί τους ανθρώπους να βρουν το σκοπό τους, να δημιουργήσουν το δικό τους προσωπικό όραμα, να αυξήσουν την αυτοπεποίθησή τους, να ξεπεράσουν τους φόβους τους, να οδηγηθούν στην καθολική αλλαγή και ανάπτυξη σε όλες τις πτυχές της ζωής τους. Πρόσφατα ίδρυσε την IslandofMan Children Academy με απώτερο στόχο τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με έννοιες που αν τις διδασκόμαστε στο σχολείο , θα μπορούσαν να αποτελέσουν το θεμέλιο για μια καλύτερη ζωή κι έναν πιο όμορφο κόσμο.

Έτσι γεννήθηκε ο Τυρίνος… ένας μικροσκοπικός ποντικός που ζει σε ένα σκοτεινό υπόνομο μαζί με άλλα ποντίκια. Βλέποντας πόσο φτωχή είναι η ζωή τους εκεί κάτω, αποφασίζει να ληστέψει την Τυράπεζα και να μοιράσει το τυρί σε όλα τα ποντικάκια του υπονόμου σαν το Ρομπέν των Δασών των ποντικών. Ο θείος Τυραναστάσης, όμως, καταφέρνει να τον αποτρέψει, ενθαρρύνοντας τον να αποδράσει από τον υπόνομο και να επισκεφτεί τον κόσμο των ανθρώπων και το φίλο του το λιοντάρι στο τσίρκο!

Έτσι λοιπόν, ο Τυρίνος, με φόβο για το άγνωστο, πήρε τα λιγοστά πράγματα του και ξεκινάει το ταξίδι του…

Πρώτη στάση το σχολείο μας και η τάξη με τα παιδιά των Γ1 και Γ2 τμημάτων! Και η έκπληξη μας έγινε ενθουσιασμός όταν μαζί με τον Τυρίνο συναντήσαμε και το συγγραφέα του παραμυθιού, τον κ. Νικόλα Σμυρνάκη!

Ο συγγραφέας άρχισε την αφήγηση του παραμυθιού μέσα από εικόνες και ερωτήσεις δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να χτίσουν την πλοκή της ιστορίας μέχρι το τέλος. Αλήθεια, μόνο ο Τυρίνος φοβάται; Όλοι δεν φοβόμαστε μήπως κάνουμε λάθη και αποτύχουμε; Ο Τυρίνος κατάλαβε ότι έχει μία σούπερ δύναμη, ξεπέρασε το φόβο του και παρόλο που ήταν ένα τόσο δα ποντικάκι, ελευθέρωσε το λιοντάρι του τσίρκου και τον βοήθησε να ξεπεράσει το φόβο του. Κάνοντας αυτό που φοβόμαστε, κερδίζουμε, γινόμαστε φίλοι με φόβο μας.

Ευχαριστούμε πολύ κ. Σμυρνάκη για τα πολύτιμα μαθήματα ζωής που μας δώσατε!

φωτο 1 2
φωτο 2 2