Ένα σχολείο για όλους … γεφυρώνοντας τα κενά

Στο πλαίσιο του προγράμματος erasmus + KA1 με τίτλο “ Ένα σχολείο για όλους … γεφυρώνοντας τα κενά” πραγματοποιήθηκε σεμινάριο επιμόρφωσης στην πόλη της Πράγας με θέμα Encouraging Creative Thinking κατά την διάρκεια 6 – 10 Μαρτίου 2023. Φορέας υλοποίησης ήταν ο ITC International. Οι συμμετέχοντες προέρχονταν από την Ελλάδα, την Δανία, την Εσθονία, την Σλοβακία και την Ρουμανία.

Το σεμινάριο το παρακολούθησαν οι εκπαιδευτικοί : Κουρδάκη Σουλτάνα ΠΕ86, Νεραντζάκη Θεοδώρα ΠΕ06, Βασιλειάδου Βασιλική ΠΕ 79.01 και Πιτιακούδης Κωνσταντίνος ΠΕ11. Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου αναλύθηκαν έννοιες όπως τι είναι η δημιουργική σκέψη και πως μπορούμε να την καλλιεργήσουμε κατά την εκπαιδευτική διαδικασία. Πως η ψηφιακή τεχνολογία μπορεί να στηρίξει την δημιουργικότητα και την καινοτομία. Επιπλέον, τονίστηκε η αξία την δημιουργικής σκέψης για την επινόηση νέων τρόπων για την εκτέλεση καθηκόντων και την επίλυση προβλημάτων, δεξιότητες του 21ου αιώνα.

Οι εκπαιδευτικοί είχαν την δυνατότητα, εκτός της βασικής θεματολογίας να ενημερωθούν για τα εκπαιδευτικά συστήματα των συμμετεχόντων χωρών μέσα από τα μάτια των εκπροσώπων τους και να ξεναγηθούν στα ιστορικά σημεία της πόλης της Πράγας.