Περίπατος στη Ζωή και το έργο της ‘Αλκης Ζέη –Παρουσίαση προγράμματος Φιλαναγνωσίας από τους μαθητές του σχολείου μας

Με αφορμή τη συμμετοχή μας στο 12ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης «Ο μαγικός περίπατος της Άλκης Ζέη: 100 χρόνια από τη γέννησή της» με τους μαθητές της Ε και της Δ τάξης, οργανώθηκε παρουσίαση της ζωής και του έργου της Ζέης από την υπεύθυνη της σχολικής βιβλιοθήκης και τις εκπαιδευτικούς των τάξεων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Παράλληλα, λαμβάνοντας υπόψη ότι το 2023 έχει χαρακτηριστεί ως το λογοτεχνικό έτος της Άλκης Ζέη, οι συμμετέχοντες στο Mαραθώνιο μαθητές και μαθήτριες ετοίμασαν και παρουσίασαν στους μαθητές των Δ, Ε και ΣΤ τάξεων του σχολείου μας ένα δικό τους περίπατο στη ζωή και το έργο της συγγραφέως. Αναφέρθηκαν στους σημαντικότερους σταθμούς της προσωπικής της ζωής και στο συγγραφικό της έργο, παρουσιάζοντας όλα τα βιβλία της. Διάβασαν αποσπάσματα από τα βιβλία της «Το Καπλάνι της βιτρίνας», «Ένα παιδί από το πουθενά» και «Η μωβ ομπρέλα». Οι μαθητές αυτοσχεδίασαν και υποδύθηκαν τους βασικούς ήρωες του βιβλίου, σε μία σύντομη θεατρική σκηνή – ταξίδι με μια μωβ ομπρέλα. Παρακολουθήσαν την Άλκη Ζέη να μιλά για τη ζωή της και την αξία του βιβλίου. Άκουσαν αποσπάσματα από τα πρώτα κείμενα της για το κουκλοθέατρο και είδαν μέρος από τη μεταφορά του βιβλίου της «Το καπλάνι της βιτρίνας» στην τηλεόραση.

Το αφιέρωμα μας στην Άλκη Ζέη έκλεισε με την απονομή των αναμνηστικών στους συμμετέχοντες μαθητές και τον ύμνο του βιβλίου που τραγούδησαν οι μαθητές του Δ2. Ευχηθήκαμε καλό καλοκαίρι σε όλους συντροφιά με ένα βιβλίο!